Meer beweging voor ouderen en mensen met verstandelijke beperking

0
224
Grootegast - plezierig in beweging

GROOTEGAST – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast wil beweging bij senioren en mensen met een verstandelijke beperking bevorderen. Het college wil dat er een specifiek aanbod is voor deze doelgroepen. Meer bewegen bevordert niet alleen de gezondheid maar is ook een mooie manier om met andere mensen in contact te komen.
Het project heeft dan ook de naam ‘Grootegast Plezierig in Beweging’ meegekregen. Gedurende twee jaar zal op allerlei manieren een groter beweegaanbod worden ontwikkeld waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en de mogelijkheden van senioren en mensen met een verstandelijke beperking. Witteborg Sport in Opende, Woonzorgcentrum het Hooge Heem in Grootegast en Stichting De Zijlen in Tolbert participeren in dit project. Op 27 mei jl. heeft de gemeente in het Woonzorgcentrum Het Hooge Heem met deze organisaties het convenant “Grootegast Plezierig in Beweging” getekend. Voor meer informatie over en suggesties voor dit project kan men contact opnemen met de coördinator van dit project, Astrid Witte van Witteborg Sport, telefonisch te bereiken op  06-55331843 of Theo Sutman sportambtenaar van de gemeente tel (0594) 695773 of per mail theo.sutman@grootegast.nl.