Organisatie klaar voor het Hallo Zomer! Festival

0
156
Niekerk - hallo zomerfestival laatste loodjes

Uitgebreid programma voor de kinderen

De laatste weken zijn de vrijwilligers met name bezig met een promotieoffensief in Niekerk en de omliggende dorpen. ‘We zijn druk bezig met het reclame maken voor het gratis festival. Deze week gaan er huis-aan-huis folders verspreid worden in en rondom Niekerk.
Dan kan niemand er meer omheen’, lacht Esther Ottema-Rikken.
Het Hallo Zomer! Festival wordt een festival voor jong en oud. Met name aan de kinderen is er een hoop aandacht besteed. Daarvoor heeft de organisatie de hulp ingeroepen van de dames van de Crea. Zij regelen normaliter op woensdagmiddagen activiteiten als kinderdisco en knutselen in De Smidse. Ook regelen zij op iedere eerste zaterdag van de maand een frisdisc voor kinderen van de groepen 7 en 8. Geertje de Vries en Bregina Hoek: ‘Vijf jaar geleden organiseerde De Smidse ook een festival. Toen was er nog wat minder aandacht voor de kinderen. Dit keer werden wij gevraagd om mee te helpen en mee te denken. Dat wilden wij natuurlijk wel doen! We hebben ons erover verbaasd hoe goed deze organisatie de zaken voor elkaar heeft. Ze weten zoveel over hoe je zo’n evenement op poten zet. Uiteindelijk zijn wij niet alleen maar een hulp voor hun, maar ook andersom!’

Het programma voor de kinderen gaat van start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. In die tijd komt de Telekids Discoshow een spetterend optreden verzorgen, is er een heus pannatoernooi voor de jeugd tot en met 14 jaar, kunnen kinderen geschminkt worden en glittertattoeages laten zetten. Er komt een avonturenbaan, een luchtkussen en tussen 14.00 en 15.00 zal een ballonnenclown de mooiste creaties maken. Wanneer de kinderen hongerig zijn geworden is er een ijscokraam en een poffertjeskraam om de honger mee te stillen.

De reden om ook juist voor de kinderen het nodige op poten te zetten is volgens Ilse Boon omdat deze kinderen de toekomst zijn voor De Smidse. ‘Sommige kinderen worden gewoon groot in De Smidse. Moeders die hier vrijwilligerswerk doen nemen hun kinderen mee naar de Crea. Vervolgens als de kinderen wat ouder worden, worden zij zelf vrijwilliger.’

Vanaf 16.00 uur start buiten het programma voor de oudere jongeren en volwassenen. ‘In dit programma lopen alle stijlen door elkaar. Dat is typisch voor De Smidse. Er is echt voor ieder wat wils’, aldus Jorgen. De optredens worden verzorgd door Cheerz!, Bert Solo, Roadblock, Dj Martijn, The Anouk Coverband, The Good, the Brand & The Ugly en Bert Zwier.

De organisatie merkt dat het festival steeds meer begint te leven bij de Niekerkers. ‘We merken dat het leeft! Men heeft er zin in. Op Facebook zijn al een hoop aanmeldingen en we horen natuurlijk van veel mensen dat zij van plan zijn te komen. Veel mensen grijpen de gelegenheid ook aan om er een soort reünie van te maken. Het is er een fantastische gelegenheid voor!’ aldus Jorgen.

Het Hallo Zomer! Festival is gratis toegankelijk en duurt van 13.00 tot 2.00 uur. De buitenprogramma vindt plaats tot 22.00 uur. Daarna wordt binnen in De Smidse verder gefeest tot het einde om 2.00 uur.