Raad Grootegast bang voor kosten veiligheidsregio

0
126

GROOTEGAST – Alweer gaat de begroting van de Veiligheidsregio omhoog. Tot die sombere conclusie kwam de gemeenteraad van Grootegast dinsdag. De organisatie, waaronder tegenwoordig onder meer alle brandweerploegen in de provincie vallen, wil volgend jaar meer uitgeven. Vooral om meer personeel aan te trekken.
“Vanaf het begin waren wij niet gelukkig met de constructie en zie je wel: de kosten worden weer groter,” stelde raadslid Harm Beute (VZ2000). “Ik merk dat men ook vanuit de brandweer er erg negatief over is. De top wordt alleen maar uitgebreid, terwijl op de werkvloer eerder bezuinigd wordt dan dat er een kwaliteitsslag wordt gemaakt.” Het raadslid is somber over de organisatie. “Wij hebben er echt moeite mee, want de kwaliteit van de zorg van onze burgers gaat achteruit. Al die poppetjes bovenin had van ons niet gehoeven.” Steun kreeg de partij van de andere fracties in de raad. “De organisatie lijkt meer met zichzelf bezig te zijn, dan met de taak waarvoor het is opgericht,” stelde Mattheus Gorter. Ook de andere fracties schaarden zich hierachter en daarom gaat er nu een brief naar de organisatie waarin de zorgen worden geuit.