’t Fean ’58 dichtbij lijfsbehoud; Zuidhorn met 0-0 naar finale

0
126

Nacompetitie

STREEK – De laatste beslissingen zijn aanstaande. Voor Buitenpost is het sprookje uit (zie verslag elders). ’t Fean ’58 heeft alle kans op behoud van de tweede klasse. Zuidhorn bleef in de eerste wedstrijd voor promotie naar de tweede klasse steken op een 0-0 gelijkspel tegen Glimmen.
’t Fean ’58 versloeg op eigen veld Workum met 3-0. De Feansters kwamen in de eerste helft met de schrik vrij nadat een bal de paal teisterde. Willem van Kammen had even later wel succes met een kopbal: 1-0. Na de pauze zorgden Joost Nieuwenhuis en wederom Van Kammen voor de 3-0 eindstand.
Voorwaar een prima uitgangspositie, voor de return in Workum, dat aast op terugkeer in de tweede klasse na veertien jaar. ’t Fean ’58 is al achttien seizoen onafgebroken tweede klasser.  Zuidhorn (za) kwam niet verder dan 0-0 tegen Glimmen.
Op thuishaven Quick Silver S kreeg de thuisclub zeker vijf 100 procent kansen.  Peter Janse (twee keer alleen voor de keeper) en Erik Beeftink mochten het zich met name aanrekenen. Glimmen kwam tot een scoringskans, maar ook deze ging er niet in. 
Komende zaterdag ‘de wedstrijd van het jaar’ in Glimmen. Bij winst promoveert Zuidhorn naar de tweede klasse.