Nacompetitie ’t Fean ’58 blijft nog een jaar tweede klasser

0
145

WORKUM -  Eigenlijk was de cruciale wedstrijd al gespeeld. Met een 3-0 thuisoverwinning reisde ’t Fean ’58 af naar ‘de Rolpeal’ van Workum.  De zege kwam niet meer in gevaar. De Feansters wonnen ook in het hol van de leeuw: 1-3.   Al in een vroeg stadium werd de genadeklap uitgedeeld door Willem van Kammen, die met een kopbal de Feansters op 0-1 zette. De aangeslagen thuisclub- eind negentiger jaren en begin 2000 voor het laatst acterend in de tweede klasse- kwam toch weer langszij en leek weer de geest te krijgen, maar nog voor de pauze werd het 1-2 via die andere routinier, Joos Nieuwenhuis. In de tweede helft behielden de blauw-witten van Yko de Boer de controle en liepen nog verder weg dankzij Erwin Tabak: 1-3.  Door de twee zeges heeft ’t Fean ’58 na weer een moeizaam seizoen zich definitief gehandhaafd.  De Achtkarspelen-club begint volgend seizoen dan ook aan het negentiende achtereenvolgende seizoen in de tweede klasse. De laatste derde klasse-wedstrijd was in 1997. Tegenstander van ’t Fean ’58 was destijds Oranje ’58, het huidige Fc. Grootegast, dat de boot naar de tweede klasse miste.