Rolstoeler haalt geld op voor Kosovo

0
149
Pieterburen - rolstoeler christiaan mensinga

PIETERBUREN – Christiaan Mensinga rijdt in een rolstoel van het uiterste zuiden van Nederland naar het uiterste noorden om geld op te halen voor Kosovo. De rolstoeler hoopt woensdag 10 juni om 17.00 uur te finishen in Pieterburen, nadat hij ’s ochtends is vertrokken uit Groningen. Christiaan bezoekt al jaren gezinnen in Kosovo. Zodoende kent hij de gevolgen van de oorlog en de nasleep hiervan. Hij bezoekt onder andere vrouwen en kinderen die jaren na de oorlog bevestigd hebben gekregen dan hun man of vader is gevonden in een massagraf. Stichting de Brug helpt deze mensen al vijftien jaar, maar is afhankelijk van mensen in Nederland die dit initiatief ondersteunen. Christiaan doet dat. Jaarlijks rolt hij honderden kilometers om geld op te halen voor deze weduwen en wezen in Kosovo. De duizenden euro’s die hij jaarlijks ophaalt gaan bijvoorbeeld naar schoolkosten, medicijnen voor ouderen (zorgverzekering is niet gebruikelijk), stookkosten en meel om brood te bakken. De foto is gemaakt door Frans van Lieshout.