Stichting Promotie Lutjegast wil meer in het dorp doen

0
181

LUTJEGAST – Wanneer de Struuntocht voorbij is, gaat Stichting Promotie Lutjegast onderzoeken wat er nog meer aan activiteiten in het dorp kan plaatsvinden. Voorzitter Piet Miedema lichtte vorige week een tipje van de sluier op. Zo onderzoek de organisatie of het mogelijk is om een hardloopevenement uit te zetten of een cultureel evenement rond De Baak.
Al langer wordt achter de schermen gekeken wat de stichting nog meer kan doen in de jaren dat er geen Struuntocht is. “We gaan direct na de Struuntocht daarover brainstormen,” zei Miedema. “We hebben al eens de grootste jaarmarkt van het noorden naar Lutjegast gehaald. Ook toen verklaarde iedereen ons voor gek. Nu willen we kijken wat er samen mogelijk is.” Niks is bij voorbaat uitgesloten. Ook een wielertocht of een theaterfestival behoren tot de mogelijkheden.
Volgens Miedema is alles alleen mogelijk met de steun van de bevolking en diverse ondernemers. “Wie had verwacht dat we voor dit evenement 300 kuub zand zouden neerleggen? We zien dat door de Struuntocht allerlei deuren geopend worden. Daarom willen we kijken wat we nog meer voor het dorp kunnen doen.”