Verbouw dorpshuis Kommerzijl kan beginnen

0
108

ZUIDHORN/KOMMERZIJL – De schop kan spreekwoordelijk de grond in: de gemeente Zuidhorn heeft maandag € 41.678 beschikbaar gesteld voor de verbouw van het dorpshuis van Kommerzijl. Volgens Dick Tillema is de verbouwing hard nodig omdat na diverse renovaties in het verleden het gebouw nu klaar is voor de ‘finishing touch’. “Met noodreparaties was de zaal nog enigszins goed te houden,” legde hij de raadsleden uit.
Met de verbouw gaat ook een langgekoesterde wens in vervulling. Zo krijgt het gebouwtje een aanbouw, waardoor materialen niet meer naar de zolder getakeld hoeven te worden. “We hebben daar nu nog een oud takelsysteem voor en dat zorgt voor veel extra werk,” zei Tillema. Hij vertelde ook dat na de verbouwing het gebouw een nog centralere rol in het dorp moet gaan spelen. “We willen straks drie dagen extra open zijn zodat ouderen elkaar kunnen ontmoeten.” Vanuit de raad was er veel lof voor de inzet van het bestuur. Liesbeth Wiersma (CDA) noemde het ‘zeer goed om te zien dat in het dorp samengewerkt wordt om de leefbaarheid goed te houden’. Geertje Dijkstra (VVD) zei wel te hopen dat wanneer er ondernemers ingehuurd worden om klussen te doen, dit gedaan wordt door lokale aannemers.