Gemeente zet plannen voor wooncomplex Surhuisterveen door

0
116

BUITENPOST/SURHUISTERVEEN – Het nieuwe wooncomplex aan De Dellen in Surhuisterveen komt er. De gemeenteraad heeft maandag ingestemd met de plannen van de SWA om op de plek een groot aantal appartementen neer te zetten. De bouw is omstreden omdat omwonenden overlast vrezen door het nieuwe gebouw, dat veel te hoog zou zijn.
Lof was er vanuit de raad voor de plannen van de SWA. In het gebouw komen namelijk ook mensen met een beperking te wonen. Kritiek was er vooral op de communicatie vanuit de gemeente. Romke van der Wal (CDA): “We hadden ooit een oppositiepartij die zijn mond vol had over goede communicatie naar de burgers. De vraag is nu of het de taak van de gemeente is om te bemiddelen tussen SWA en de omwonenden. Wij vinden van wel.” Hij gaat ervan uit dat de gemeente rond de bouw een rol blijft spelen.
Van de FNP kreeg het college het verzoek om nog eens goed te kijken naar de parkeergelegenheid rond het pand.  Dat laatste heeft de gemeente volgens wethouder Max de Haan (GBA) al gedaan. “De parkeerplaatsen worden ruim van opzet en de SWA verwacht dat er meer aangelegd worden dan nodig zijn.” Wanneer de bouw gaat beginnen is nog onbekend. Omwonenden kunnen nog naar de rechter.