Henk Bruiniers

0
1848
Leens mmh Henk Bruiniers

Begeleider G-voetbalteam FC Leo

“Sinds dit seizoen hebben we een G-voetbalteam bij FC Leo. Het is eigenlijk ontstaan doordat we vorig jaar januari zijn begonnen met het opbouwen van een team. Vorig jaar op 30 mei hebben tijdens het Open Air het team geïntroduceerd. Henk de Haan was toen te gast. Het G-team voetbalde toen en we hebben het team toen laten winnen. Een prachtig moment. Daarna zijn we in september 2014 gestart met de competitie. In de najaarscompetitie deden er vijf teams mee en in de voorjaarscompetitie deden er tien teams mee. Het team is vierde geworden, een geweldige prestatie! Gaandeweg het seizoen zag je ook dat ze steeds meer aan elkaar gewend raakten, mooi om te zien. Dat komt ook door de goede trainers, die veel geduld en wijsheid met de spelers hadden.
Dat FC Leo nu een G-team heeft komt deels door het feit dat Leens een jaar of twee terug het  tehuis De Sprank kreeg. Daar wonen mensen met een beperking met een volwassen leeftijd en een begeleidster kwam met drie spelers naar FC Leo met de vraag of wij als vereniging iets konden doen. Dat hebben we samen opgepakt en deze begeleidster is medeleidster bij het G-team geworden. Samen doen we de coördinatie en de organisatie, terwijl de trainers de technische kant van het verhaal doen. We begonnen met achttien spelers, nu hebben we er zestien à zeventien, maar in het nieuwe seizoen komt er weer één bij. Hoe het is? Nou, het is zó dankbaar en leuk om te mogen doen. Het enthousiasme van deze jongens is prachtig en ze zijn echt een team geworden. Ze vragen ook veel aandacht, maar het is echt fijn om te doen. Of ik mijn roeping gevonden heb? Dat kun je wel stellen. Ik ben erin gerold. Ik doe de ledenadministratie en heb zo geholpen bij het opzetten van de ploeg. Zodoende ben ik erbij betrokken geraakt en het geeft heel veel voldoening. We hebben bijvoorbeeld een aantal spelers met het syndroom van Down. Er zijn dan diverse vrijwilligers die tijdens de training één op één met ze aan de slag gaan. Zo krijgen deze spelers zelfvertrouwen en durven ze met hun teamgenoten meer mee te doen. Prachtig toch?”