Joop Atsma – week 25 – 2015

0
168
Joop Atsma 2012

Joop Atsma is vorige week geïnstalleerd als Lid van de Eerste Kamer. De oud-staatssecretaris van CDA-huize is daarmee terug op het Haagse toneel. De bestuurder uit Surhuisterveen heeft een lange loopbaan in de politiek achter de rug, een loopbaan die met zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer een nieuwe dimensie krijgt.
Atsma zat namelijk sinds 1998 in de Tweede Kamer voor het CDA. In een ver verleden daarvoor was hij journalist voor diverse media, voordat hij zijn eerste stappen in de politiek zette. Na een loopbaan als Statenlid en fractievoorzitter in de Provinciale Staten in Friesland, maakte hij in 1998 de overstap naar Den Haag. Na zijn lange Kamerlidmaatschap werd hij beloond met de functie van staatssecretaris in kabinet Rutte I. Atsma
Atsma was staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu tussen 2010 en 2012. Vanaf 1991 tot 1999 was hij ook al Statenlid in Friesland. Naast zijn functie als Eerste Kamerlid heeft hij achttien bijbanen, waaronder bestuurslid bij Stichting Wielercomité Surhuisterveen. Aan deze organisatie is hij sinds 1979 verbonden.