KanaalPop gaat dit jaar door!

0
147
kANAALPOP

ZUIDHORN – Het heeft erom gespannen, maar ook dit jaar kunnen de inwoners van Zuidhorn zich opmaken voor het festival KanaalPop. In tegenstelling tot voorgaande edities zal de editie van 2015 over twee dagen plaatsvinden. Een nieuwe werkgroep is hard aan de slag gegaan om de organisatie van het festival op zich te nemen.
De doorstart van KanaalPop is hiermee een feit. Volgens Loes Jansen van SWGZ is er een nieuwe werkgroep opgestaan die met elkaar een hart hebben voor het festival en zich willen inspannen om ook de achtste editie tot een succes te maken. “Er is voldoende vertrouwen in elkaar om met KanaalPop door te gaan”, stelt ze.
De opzet van het festival verandert wel enigszins. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal KanaalPop dit jaar een tweedaags in plaats van een driedaags festival zijn en ook zal er entree worden gevraagd. Het zijn geen wereldschokkende bedragen, maar volgens Jansen is de entree nodig om het kostenplaatje te dekken. “Het programma zal op vrijdag en zaterdag worden neergezet”, weet Jansen. “Het is allemaal nieuw, maar het enthousiasme is groot.”
Daar waar SWGZ voorheen erg nauw betrokken was bij de organisatie, is de afstand van de welzijnsorganisatie nu groter. De werkgroep neemt het uitvoerende gedeelte op zich, SWGZ is de overkoepelende organisatie die financieel aansprakelijk is en zodoende ook een oogje in het zeil houdt. De begroting bedraagt een slordige 30.000 euro. “De oud-werkgroepleden zijn bereid gevonden hun kennis en kunde over te dragen en zijn erg welwillend geweest ten opzichte van de nieuwe groep,” aldus Jansen. Binnenkort wordt er meer duidelijk wat de plannen van de nieuwe werkgroep zijn. Volgens Jansen is er sprake van een ‘overgangsjaar’. Na afloop van het tweedaagse festijn zal worden geëvalueerd hoe de nieuwe situatie is bevallen. Kanaalpop staat geprogrammeerd op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2015.