Kinderen SKSG Noordster kunnen toveren met zwerfafval

0
223
Zuidhorn SKGS kunstwerken

Zuidhorn SKGS kunstwerken-2 Zuidhorn SKGS kunstwerken-3 Zuidhorn SKGS kunstwerken-4 Zuidhorn SKGS kunstwerken-5 Zuidhorn SKGS kunstwerken-6 Zuidhorn SKGS kunstwerken-7 Zuidhorn SKGS kunstwerken-8 Afvalkunstwerken krijgen plekje op Zuidhornster gemeentehuis

ZUIDHORN – In het kader van de ‘Zomerkriebels’ hebben kinderen van SKSG Noordster in Zuidhorn zwerfafval omgetoverd tot twee kunstwerken. Dit duurzaamheidsproject verdient de aandacht, vandaar dat burgemeester Bert Swart (CDA) naar de gloednieuwe Brede School in Zuidhorn, waar de BSO sinds 8 mei in is gevestigd. Hij nam de kunstwerken afgelopen vrijdag in ontvangst.
Alle kinderen van de opvang waren de afgelopen weken op pad geweest om in de omgeving met een prikker zwerfafval op te halen. Van die vuilniszakken met afval slaagden de kinderen er in om er twee afvalkunstwerken van te maken, die zeer origineel zijn. De kinderen waren enthousiast over het verzamelen van afval. “Ik heb een babyhoedje gevonden, hij lag in het gras!”, riep een peuter vol vuur. Of dat babyhoedje op het kunstwerk terug te zien is, is nog maar de vraag, want de laag graffiti zorgt ervoor dat het afval een hele nieuwe en originele dimensie heeft gekregen.
Swart toonde zich in elk geval een blij man met de kunstwerken, die hij onder luid gejoel naar het gemeentehuis tilde.