Raadslid Piersma (CDA) stapt op

0
102

GROOTEGAST – CDA-raadslid Freek Piersma stapt vanavond op. Vrijdag heeft hij zijn ontslag ingediend bij de burgemeester en vanavond komt hij met een verklaring. Duidelijk is wel dat Piersma en zijn partij niet op één lijn liggen. “Principiële verschillen over de te varen financiële koers liggen hier aan ten grondslag. Zowel de fractie als de heer Piersma hebben ingezien dat deze niet eenvoudig te overbruggen zijn,” laat de partij weten. Piersma is al langer kritisch over de uitgaven van de gemeente Grootegast. Hij ziet liever dat er beter op het geld gepast wordt. CDA-voorman Hielke Westra: “Freerk en de rest van de fractie letten sterk op financiële situatie van de gemeente. In de loop der tijd liepen we tegen dossiers aan waar hij net iets anders tegenaan keek. Uiteindelijk bleken die verschillen niet overbrugbaar.” Een vervanger voor Piersma is er nog niet. Daarvoor zal de kieslijst geraadpleegd worden. Hier staat Ingrid de Vries uit Lutjegast als eerste opvolger op. Zij is nu al steunfractielid bij de partij.