Formele bekrachtiging VO Surhuisterveen een feit

0
146

SURHUISTERVEEN – Deze week is, na een positief advies door de medezeggenschapsraden van CSG Lauwers College en OSG Singelland, ingestemd met de bestuurlijke en administratieve samenvoeging van de vestigingen van beide scholen aan de Langelaan in Surhuisterveen. Het afgelopen schooljaar is er onder begeleiding van BMC Advies een haarbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar een wettelijke bekrachtiging van de samenwerking, zoals deze vier jaar geleden werd aangegaan. De instemming van de medezeggenschapsraden betekent dat de bestuurders van de scholen formeel het besluit tot  samenvoeging kunnen nemen en de uitvoering ter hand kan worden genomen.
Ouders, leerlingen, basisscholen en andere (samenwerkende) partijen zijn sinds de start van het onderzoek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Dit gebeurde onder meer via nieuwsbrieven en informatie-bijeenkomsten.
Ouders hebben laten weten er prijs op te stellen dat de school op dezelfde wijze wordt voortgezet zoals men dit gewend is sinds de samenwerking. Er zal voor de leerlingen (maar ook voor ouders en medewerkers) dan ook niets veranderen aan de dagelijkse gang van zaken. Het enige praktische gevolg is, dat leerlingen die tot op heden bij Lauwers College Surhuisterveen stonden ingeschreven met ingang van het nieuwe schooljaar door hun ouders bij Singelland worden ingeschreven. Dit gebeurt omdat Singelland door deze bekrachtiging administratief verantwoordelijk is geworden voor alle leerlingen van VO Surhuisterveen.  VO Surhuisterveen mag zich volgens een onderwijsonderzoek van RTL Nieuws de beste school van Friesland noemen voor vmbo-basis en kader met een gemiddelde van 9,1. Ook de andere vmbo-stromingen boeken prima resultaten.