Nieuwe winnaars in Ronde van Kloosterburen

0
138
KLOOSTERBUREN - Ronde van Kloosterburen

KLOOSTERBOEREN – Zaterdag 27 juni is het weer zover:  De Ronde van Kloosterburen staat op de agenda van de KNWU. De winnaars van 2014 kunnen hun titel dit jaar niet verdedigen. Willeke de Jong uit Ubbega is nu elite-vrouw en deze categorie wordt dit jaar nog niet toegelaten. De honneurs worden  waargenomen door haar zus Liena die als juniorvrouw wel startgerechtigd is. Ook Herman Steensma verschijnt in Kloosterburen niet aan de start. De amateur uit Opende revalideert van een ernstige val en moet wellicht  een punt zetten achter zijn lange wielercarrière. Het programma in Kloosterburen is gelijk aan dat van vorig jaar.  Om 13.00 uur start de populaire Rabo Dikke Banden Race voor jongens en meisjes van de basisscholen uit Kloosterburen en omstreken. Vervolgens ( 14.45 uur) komen de jongens en meisjes met een KNWU licentie aan de beurt. In dit nationale jeugdtoernooi,  8 tot en met 14 jaar, starten rond 100 rennertjes in hun eigen leeftijdsklasse.  Het officieel Nederlands Kampioenschap voor de jeugd vindt plaats op zondag 7 juni in Lieshout. Het is derhalve nog niet bekend of er ook nationale jeugdkampioenen in Kloosterburen kunnen worden gehuldigd. Met belangstelling wordt uitgekeken naar Wouter Konijn. Het rennertje uit Slootdorp is een bekende verschijning op de Noord Hollandse podia en komt naar Kloosterburen voor de bloemen. Opmerkelijk is ook de deelname van Dirk Jan en Hans Pieter Binnema. De broers, voormalige prijswinnaars van de Rabo Dikke Banden Race 2011, komen uit namens de NWVG. Op dit moment hebben zich totaal 100 renners/-sters aangemeld. Elke dag  komen er deelnemers bij. Onder hen bekende namen :  bij de nieuwelingen-vrouwen de Nederlandse Kampioen Veldrijden  Manon Bakker uit Swifterband. In deze categorie starten ook de nummers 3-5-7 van vorig jaar, Iris Ton uit Bakkeveen, Liqianne van Warmerdam uit Abbekerk,  Marit Cent uit Goor en Ella Rose Konijn uit Abbekerk. Een opvallende naam is Arianna Pruisscher. De roods van deze renster uit Nieuw Dordrecht liggen in Kloosterburen. Bovendien is ze op dit moment een van de meest succesvolle juniorrensters van Nederland. Ook bij de amateurs staan al enkele sterke renners op de voorlopige startlijst : de winnaar van 2012 Taeke Oppewal uit Heerenveen, districtskampioen Jan Hekman uit Norg, Gert van Veen uit Zuidbroek en de Groninger Maurice Zaal.