Noord en Zuid-Westerkwartier tegenover elkaar over toekomst Novatec

0
98

GROOTEGAST/ZUIDHORN – Wie er na 2018 verantwoordelijk wordt voor de opvang van de mensen van sociale werkplaats Novatec, is alles behalve duidelijk. De gemeenten in het noorden van het Westerkwartier staan lijnrecht tegenover de zuidelijke gemeenten en Noordenveld. Volgens wethouder Kor de Wagt (PvdA) worden pas volgend jaar beslissingen over de toekomst genomen, maar hoopvol klonk hij niet. “De meerderheid beslist,” waren zijn woorden tegenover een gemeenteraad, die graag van Novatec af wil. Toch was er ook positief nieuws over de organisatie te melden. Volgens Kees Apoll (CU) lijkt het erop dat inmiddels alle lijken uit de kast zijn. Wel wil hij dat er gekeken wordt naar het personeelsbestand. Voor 26 FTE wordt nu nog jaarlijks 2,5 miljoen euro uitgetrokken.