Johannes Douma

0
446
GROOTEGAST - Johannes Douma

  Johannes Douma is voor het nieuwe seizoen aangesteld als hoofdtrainer van FC Grootegast. De 55-jarige Buitenposter komt over van VV Zwaagwesteinde, waarmee hij afgelopen seizoen promoveerde naar de tweede klasse. In de nacompetitie verloor VV Zwaagwesteinde met 0-4 thuis van Berlikum, maar won uit met een gigantische stunt (1-6) en promoveerde. FC Grootegast en Johannes Douma hebben een contract getekend voor een jaar.  Douma is vanaf 1995 al hoofdtrainer bij verschillende voetbalclubs, waaronder Haulerwijkse Boys, Kollum, Grijpskerk, Oostergo en Buitenpost. Hij heeft veel zin om met de talentvolle spelers van FC Grootegast aan de slag te gaan: ‘Ik wilde naar een club met mogelijkheden. En dat er komend seizoen wat moet gaan gebeuren in Grootegast is duidelijk. Geen woorden, maar daden! Maar eerst met plezier en beleid trainen en dan komen het voetbal en de resultaten vanzelf. Natuurlijk gaan we met elkaar voor promotie naar de tweede klasse, maar ik vind het belangrijk dat iedereen weer plezier in het spelletje heeft. En daar moeten we met elkaar voor zorgen!’ Ook voorzitter Henk Top is enthousiast: ‘FC Grootegast is blij met de komst van de ervaren trainer Johannes Douma. Hij is de afgelopen jaren drie keer gepromoveerd met een club, waaronder één kampioenschap. Wij hadden afgelopen seizoen een groep talentvolle spelers, maar wisten toch niet te promoveren. We moeten echt een team gaan worden en strijd leveren. En zoals Johannes al aangaf, dan komen de successen vanzelf!’