Kinderen treden in de voetsporen van Abel Tasman

0
169
lutjegast spellenmiddag 1

lutjegast spellenmiddag 2 lutjegast spellenmiddag 3 LUTJEGAST – In de zon spelletjes doen en daarmee ook nog eens geld ophalen voor het goede doel: het stond afgelopen zaterdag op het programma voor de kinderen die in Lutjegast meededen aan de Abel Tasman Speldag.
Aangezien ruim 25 kilometer wandelen voor veel kinderen nog een brug te ver is, besloot het bestuur dit keer de kinderen bij de Struuntocht te betrekken door ze een eigen speldag aan te bieden.
Deelnemende kinderen traden in de voetsporen van Abel Tasman en leerden over zijn leven terwijl ze tegen elkaar streden bij onder andere Levend Zeeslag, Vlaggenroof en een Kwallenspel. Alles werd georganiseerd door studenten van de Hanzehogeschool in het kader van hun studie Event Management.
Zij moesten het koppelen aan een goed doel en dat is ‘Aqua for all’ geworden, een organisatie die zich inzet voor betere water- en sanitaire voorzieningen in Kenia. De opbrengst wordt bekend gemaakt tijdens de Struuntocht, maar met een grote opkomst kan men al raden dat het hiermee wel goed zit.