Leerlingen Nordwin College op maatschappelijke stage

0
333
BUITENPOST - Nordwin college maatschappelijk stage

BUITENPOST – Bij Zorgboerderij Mariën Zathe in Kollumerzwaag waren vorige week ruim 25 leerlingen van het Nordwin College uit Buitenpost bezig met hun maatschappelijke stage. Het zijn leerlingen uit het eerste schooljaar.
Er werd onkruid gewied in de moestuin en op het erf werden allemaal klusjes gedaan. Net als in het land. Eelke Broersma van zorgboerderij Mariën Zathe: “We zijn erg blij met deze extra handen. Samen pakken we nu de klussen op die vaak blijven liggen en alles ziet er daardoor mooi verzorgd uit. Samen ergens aan werken is ook nog eens erg gezellig.”
Op woensdag begon de dag met regen, maar met poncho’s en regenpakken aan, mocht dat de pret niet drukken. Iedereen was enthousiast aan de slag. En  in de grote stal stond warme thee en koffie klaar. Al met al was het ondanks het weer een mooie en zinvolle week.