SUMMERSTRIKE 2015

0
1579
Smstr_2014 11 foto T

3 & 4 JULI 2015 GRIJPSKERK

Op 3 en 4 juli vindt het geweldige open air festival Summerstrike weer plaats in Sportpark de Enk te Grijpskerk. Twee dagen die je niet mag missen!
Er zijn dit jaar weer goede artiesten vastgelegd, zoals DJ Tony Star, Toulouse, The Dirty Denims, The New Adventures, The Muncks, Jelle B, Bill Baboon, DeePlugged en Maelox.
Ook is er dit jaar weer een uitgebreid kinderprogramma vanaf 13.00 uur, met een ballonnenclown, rodeostier, schminken, survivalbaan en luchtkussens.
En de kinderen kunnen natuurlijk genieten van te verkrijgen popcorn, suikerspin, ijsjes, cupcakes, ranja en nog veel meer. Tevens is er een optreden van Arie Safari!
Voor vrijdagavond geldt dat kaarten alleen bij de kassa worden verkocht. Voor zaterdag 4 juli waren er voorverkoopkaarten beschikbaar (voorverkoop is inmiddels geëindigd) en worden er tevens kaarten aan de kassa verkocht.

 

Stichting Grijpskerk Gezellig

Stichting Grijpskerk Gezellig beoogt het dorp Grijpskerk leefbaar te houden voor jong & oud, door het organiseren van activiteiten met een positieve uitstraling. Iedereen werkt op vrijwillige basis. Door activiteiten voor het publiek betaalbaar te houden zijn alle evenementen ook toegankelijk voor mensen met een kleine portemonnee.

Eventuele verdiensten worden besteed aan de leefbaarheid van het dorp Grijpskerk. Bij hulpvraag uit het dorp (voor organiseren activiteit) zegt Grijpskerk Gezellig geen nee, maar ja. Dit alles zonder subsidie en met behulp van ondernemers, fondsen, stichtingen en verenigingen met een warm hart voor Grijpskerk. Stichting Grijpkerk Gezellig bestaat uit een vaste kern van ca. 15
enthousiaste en gedreven
vrijwilligers.

Het bestuur bestaat uit:

Martin Spijkerman
(voorzitter)

Ria Roffel
(secretaris)

Okke Brouwers
(penningmeester)

Mariët Tefi
(Algemeen Lid)

Bert Jager 
(Algemeen Lid)

www.grijpskerkgezellig.nl

 

Tijdens het eerste weekend van juli kunnen we volgens de weersdeskundigen de eerste hittegolf van het jaar verwachten en laat dit nu net het weekend zijn waarin Summerstrike plaats vindt en dat is uitstekend nieuws. De vierde editie van het festival staat voor de deur en alle ingrediënten voor een succesvolle vierde editie zijn door het mooie weer aanwezig.
De naam Summerstrike zegt het al een beetje. Ondanks dat er geen letterlijke vertaling voor dit woord bestaat, zijn de bedenkers van dit unieke festival van mening dat het een feest van de zon moet zijn! In combinatie met kinderentertainment, een hapje, een drankje en uitstekende muziek blijken dit al drie jaar de uitstekendste ingrediënten te zijn voor een leuk feestje waar Grijpskerk en omgeving van geniet. Nu is misschien een graadje of 28 iets te veel van het goede zullen jullie misschien denken, maar daarover hoeft niemand zich zorgen te maken. De organisatie van dit unieke festival  doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Mocht het echt extreem warm worden, (ook Piet Paulusma heeft het wel eens bij het verkeerde eind) zorgt Summerstrike voor voldoende koeling! Denk hierbij aan extra drinkwatervoorzieningen, waterpret voor de kinderen, ijsjes, voldoende parasols en verkoelende douches op het festivalterrein. De organisatoren laten niets aan het toeval over en hebben zelfs al een koud water nevelkanon gereserveerd om verkoeling te brengen bij extreme hitte!
Nu blijkt dat niets een geslaagde vierde editie in de weg hoeft te liggen, is het alleen nog van belang dat het hele dorp Grijpskerk, maar ook alle omliggende dorpen naar het festival komen. Immers is het succes volledig afhankelijk van het aantal bezoekers. aan het entertainment ligt het in ieder geval niet!
De vrijdag die dit jaar volledig wordt gewijd aan “dance” is gevuld met een viertal uitstekende DJ’s die Grijpskerk op haar grondvesten zullen doen beven. Speciaal voor de “jeugd” van 8 tot 80 is voor zeer gevarieerde muzikale invulling gekozen.

De in Grijskerk Wereldberoemde DJ Halbe zal de spits af bijten. Met muziek door en voor Grijpskerk zal hij een zeer breed publiek weten te boeien en klaar te stomen voor de dance beleving van 2015, verzorgd door DJ Arma. Daarna volgen het DJ duo Toulouse en als klap op de vuurpijl de landelijk bekende Tony Star!
De tweede festival dag begint al vroeg. Nadat alle vrijwilligers het hele terrein weer netjes hebben gemaakt, openen we rond 13:00 uur de poorten weer voor het ultieme zomerfeest van 2015. Wat dacht je van suikerspinnen eten, leuke workshops, uitleven op diverse springkussens en een fantastisch optreden van de wereldberoemde “Arie Safari”? En dat is nog maar het puntje van een hele gigantische verkoelende ijsberg. Vergeet ook vooral Pa en Moe mee te nemen, want vanaf ongeveer 14:30 barst het muzikale talent los op het gigantische Summerstrike Podium!
Onder het genot van een hapje, een drankje en overheerlijke culinaire verassingen kan iedereen genieten van een uitgekiende selectie entertainers. Tot middernacht staat het podium gevuld met muzikanten uit de hele provincie, maar ook ver daarbuiten. Met Nederlandstalige feestmuziek van Jelle B tot en met de snerpende gitaren van de (na 30 jaar in Grijpskerk terugkerende) top band “The New Adventures” wordt elk muziekliefhebbend oor gestreeld.
Ook lokaal talent is dit jaar weer in grote mate aanwezig. Zo zal Rieneke Jager dit jaar het traditionele openingslied “Euforia” ten gehore brengen en neem ik na bijna 22 jaar voor de allerlaatste keer de microfoon in de hand als zanger binnen de band Maelox.
Als voorzitter van Stichting Grijpskerk Gezellig en als mede organisator van het festival wil ik iedereen van harte uitnodigen om naar het sportpark “De Enk” te komen naar deze bijzondere editie van het openlucht festival Summerstrike.
Martin Spijkerman

 

 

maelox tony star toulouse Jelle B the dirty demins the new adventures mucks deeplugged baoema

Bill Baboon

VRIJDAG 3 JULI       
20:00    tot    21:00    uur    DJ Halbe
21:00    tot    22:00    uur    DJ Arma
22:00    tot    23:00    uur    Toulouse
23:00    tot    00:30    uur    Tony Star
ZATERDAG 4 JULI       
14:30    tot    15:30    uur    Arie Safari
15:30    tot    16:30    uur    Bill Baboon
16:30    tot    17:15    uur    Vasara
17:15    tot    17:25    uur    Rieneke Jager
17:30    tot    18:30    uur    Jelle B
18:45    tot    19:30    uur    Baoema
19:45    tot    20:30    uur    The Muncks
20:45    tot    21:30    uur    Irma Dee Plugged
21:45    tot    22:30    uur    The Dirty Dennims
22:45    tot    23:30    uur    Maelox
23:45    tot    00:45    uur    New adventures