Jacob Klaas Star

0
263
Jacob Klaas Star 2010

De redactie van De Streekkrant keek even vreemd op, toen het vorige week arriveerde bij het gemeentehuis in Zuidhorn. Daar waar de raadszaal normaliter de plek is voor louter formele zaken, werd er dit keer zowaar een informele geste gedaan richting een raadslid. Het CDA-raadslid Jacob Klaas Star was namelijk jarig en hij werd dan ook uitbundig toegezongen door de raad én de publieke tribune. Aangezien de leden van de Aduarder Tennis Club er ook waren, was het een behoorlijk koor.
De inwoner van Aduard is sowieso een bezige bij. Naast het raadslidmaatschap in de gemeenteraad van Zuidhorn is Star sinds enkele maanden Statenlid in de Provinciale Staten van Groningen.  Dit terwijl hij druk is met zijn eigen onderneming én voorzitter is van de lokale voetbaltrots vv Aduard. De term timemanagement is dus aan Star wel besteed, wanneer het zijn eigen agenda betreft. Wat de politiek betreft zouden hij en de raad van Zuidhorn wel een cursusje timemanagement kunnen gebruiken, want de raadsvergadering was bepaald geen korte. Dat zou toch anders moeten kunnen, verjaardagsliedje of niet.