Feestweek Buitenpost van eminent belang voor leefbaarheid

0
276
Buitenpost feestweek item-2

BUITENPOST – Daar waar diverse feestweken in dorpskernen teren op een vast bestuur dat al jarenlang de scepter zwaait, is het in Buitenpost sinds kort alles anders. Een jong bestuur met frisse ideeën zorgen voor nieuwe impulsen tijdens de feestweek. Afgelopen donderdag trapte de week af met een borrel voor sponsoren, waarna het feest echt losbarstte.

En dat de feestweek breed gedragen wordt bleek wel uit het feit dat de gemeente Achtkarspelen met burgemeester Gerben Gerbrandy en wethouder Max de Haan een borrel kwam halen. Het bleek de opmaat te zijn voor een mooie avond, waarbij de CoolKidsParty als nieuw onderdeel en de Leukste Mem fan Bûtenpost als pure traditie voor voldoende spektakel zorgden. Voorzitter Jos Deinum probeerde het gevoel omtrent de week te verwoorden. “De feestweek is het hoogtepunt van het jaar voor Buitenpost”, vertelde hij. “Een hoop dingen komen bij elkaar, het is een echt dorpsfeest.” Volgens de preses met het karakter van een reünie, want vele oud-Bûtenposters komen terug op de plek waar het allemaal begon. “Een hoop mensen ziet elkaar er voor het eerst sinds jaren weer eens terug, dat is erg leuk.”

Voor Deinum en penningmeester Paul de Jong is het bovendien de laatste feestweek als bestuurder. Deinum wil het stokje overdragen en De Jong verhuist naar Sneek. Aan enthousiasme bij de overige bestuursleden geen gebrek, want de leden zijn jong en hebben frisse ideeën voor de toekomst. “Er is een jonge, nieuwe commissie ontstaan en dat heeft gevolgen voor het programma. Zo is de kinderdag heel leuk veranderd”, aldus Deinum. “Ook is er op het korfbalterrein een middag met demonstraties van de korfbal,- voetbal,- en kaatsvereniging in het programma opgenomen. En natuurlijk op woensdag de afsluiting met de concours hippique.”

Kortom, een traditie die gehandhaafd wordt en een feestweek die op menig onderdeel in een nieuw jasje is gestoken. Afgelopen zaterdag was er bijvoorbeeld het Alltimer-event. Volgens het bestuur toch het evenement waarbij de bezoekers niet alleen uit Buitenpost en omgeving komt, maar ook uit de wijde omtrek. Met andere woorden, de rek is nog zeker niet uit de Feestweek in Buitenpost.

 

Buitenpost feestweek item-3

Buitenpost feestweek item