Veertig jaar zwemmen in De Woldzoom

0
283

GROOTEGAST- Zwembad De Woldzoom bestaat veertig jaar en daar zijn ze in Grootegast en Doezum erg trots op. Het bad is sinds 1991 in beheer van de stichting die er met vele vrijwilligers in slaagt het bad open te houden en diverse activiteiten te organiseren.

De zwemvierdaagse bijvoorbeeld, dat eveneens veertig jaar bestaat. Dit evenement wordt dit keer groots aangepakt. Op maandag 10 augustus start de zwemvierdaagse om 19.00 uur met een spectaculaire opening van Sky Watersports uit Leek. Zij laten een kleine show zien met fly boards. Naast deze opening wordt ook de expositie van ‘40 jaar zwembad De Woldzoom’ geopend. De gehele week is er een glijbaan wat uitmondt in het ondiepe bad. Dinsdag kan de jeugd naar harte lust klimmen op een 8 meter hoge klimmuur. Dit is vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur. Woensdagmiddag kan er gebouwd worden aan boten van karton en ’s avonds worden hier wedstrijden mee gedaan. Ook wordt er op woensdagavond muziek gedraaid door de heren van Double M. Donderdagmiddag zijn er workshops graffiti spuiten en traditioneel wordt de zwemvierdaagse afgesloten met een hobbymarkt en curiosa. Dit vindt plaats vanaf 17.00 uur. De gehele week kan er gezwommen worden vanaf 19.00 uur. Om 20.30 uur kunnen bezoekers als laatste het water in. De kinderen zonder diploma zwemmen om 18.30 met begeleider.

De hele week is er ook een prikloterij waar leuke prijzen te winnen zijn. Ook maken deelnemers kans op een gratis gezinsabonnement voor het zwemseizoen van 2016. Dus kom allen tijdens de 40e zwemvierdaagse in zwembad De Woldzoom.

Op vrijdagavond is er vrijwilligers avond voor (oud)bestuur, (oud)personeel en (oud)vrijwilligers. Mensen die in de loop der jaren wat betekend hebben voor het bad mogen vanaf 19.30 uur langskomen om het jubileum te vieren.