De ´Avond van de Steenuil´ zonder uil

0
143
14 aug oldehove voor de 44 ste keer avond v.d. steenuil op natuurboerderij Lammerburen

OLDEHOVE – Helemaal zeker weten ze het niet, maar het zal ongeveer voor de 44e keer zijn dat Jan Enne en echtgenote Tineke Haack ‘De avond van de Steenuil’ organiseerden. In hun natuurboerderij Lammerburen was het afgelopen vrijdagavond opnieuw volle bak. “Het was een bijzondere avond met een heel gezellige groep van nieuwsgierige volwassenen en kinderen die veel vragen stelden”, vertelt Tineke. Jan amuseerde de bezoekers met verhalen en zelfgemaakte foto’s van de dieren. “Hier op de boerderij broeden al tientallen jaren steenuilen. Het uiltje dat hier de laatste jaren haar nest uitbroedde, zonde maar al te graag. ’s Ochtends als de zon vanuit het oosten opkwam zat ze op het uilenbord te zonnen. Jammer genoeg heeft ze zich dit seizoen niet laten zien. Verjaagd door de steenmarters. Die vraten de eieren op. Vreselijk jammer. Helaas mogen we er niets aan doen. De steenmarter is net zo beschermd als de steenuil.” Vier uilen zijn uitgebreid besproken: de ransuil, kerkuil, de velduil en de steenuil. Stuk voor stuk dieren die voorkomen in de omgeving van Oldehove. “Al zijn we er tijdens de wandeling in de velden geen tegengekomen, was het een zeer geslaagde avond”, besluit Tineke.