Gemeente peilt mening inwoners over zondagsopenstelling

0
116

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn gaat middels een enquête en discussiebijeenkomst de mening van de inwoners peilen over de zondagsopenstelling van de winkels in de gemeente. De raad wil graag de mening van de inwoners weten alvorens zij het onderwerp gaat bespreken. Dit zal zijn in de raadsvergadering van 14 september.

Alle huishoudens in de gemeente worden nu aangeschreven met het verzoek de enquête voor 31 augustus aanstaande in te vullen. Dit kan schriftelijk of online. Tijdens de discussiebijeenkomst op 7 september worden de resultaten gedeeld. Deze bijeenkomst is openbaar en begint om 20.00 uur in het gemeentehuis.

De gemeente stelde voor de zomervakantie ook al een enquête open, maar komt nu met een nieuwe opzet die voor meer betrouwbare resultaten moet zorgen. De argumenten, die  in de eerste enquête zijn genoemd, betrekt de gemeente raad wel bij de bespreking.