Wobbe Anne Veenstra uit Surhuizum kampioen seineharjen

0
252
kampioen Seinjeharjen

SURHUIZUM – Zaterdag werd als onderdeel van de Spulwike in Surhuizum het kampioenschap seineharjen georganiseerd. Dit jaar hadden zich achttien deelnemers ingeschreven voor dit aloude ambacht, en voor het eerst sinds 1991 deed er weer een vrouwelijke deelnemer aan mee. Het commentaar bij de wedstrijd werd verzorgd door Jan Post uit Houtigehage, die als mede-initiatiefnemer aan de wieg stond van het kampioenschap seineharjen dat dit jaar voor de 37ste keer werd gehouden.

Onder grote belangstelling van het aanwezige publiek hamerden de deelnemers ruim een uur ingespannen met de haarhamer over de snede van de zeis. De jury bestond dit jaar uit Rolf Dijkema, de winnaar van vorig jaar, Jacob Hoeksma en Sjouke van der Meer. Na een vlotte beoordeling van de zeisen door de jury werd Wobbe Anne Veenstra uit Surhuizum als winnaar uitgeroepen. Uit handen van de organisatie kreeg hij als prijs een zeis uitgereikt. Veenstra wist daarmee, na twee maal de derde prijs te hebben gewonnen, voor de eerste keer het kampioenschap op zijn naam te zetten. Ook de tweede prijs bleef dit jaar in Surhuizum en ging naar Steven Tuinstra, en de derde prijs was voor Willem Huitema uit Sint Nicolaasga. Huitema die vorig jaar nog de tweede prijs behaalde wist in het verleden al acht keer het kampioenschap binnen te halen. Hij heeft hiermee nog steeds de meeste overwinningen van het kampioenschap seineharjen op zijn naam staan.