Karst Vogelzang na 50 jaar kwasten met pensioen

0
843
Karst Vogelzang

DOEZUM – Onwennig is het wel, vindt Karst Vogelzang die na 50 jaar geschilderd te hebben bij Schildersbedrijf Krijthe in Doezum nu van z’n vrije tijd mag genieten. 24 juli ging hij officieel met pensioen. “Ik ben nog steeds iedere dag om 6 uur wakker,” vertelt de 65 jarige Vogelzang. Hij heeft de vishengel nog niet aangeraakt. “Daar is het weer ook nog niet echt naar”, roept de oud-schilder lachend. “Maar alle gekheid op een stokje, ik denk ook niet dat dat gaat gebeuren. Ik houd helemaal niet van vissen. Wel van fietsen. Héérlijk vind ik dat. Het is nog wat onwennig allemaal, maar ik ga me echt niet vervelen. Ik heb kinderen en die hier en daar wel wat klus- en schilderhulp kunnen gebruiken.” Ook voor Schildersbedrijf Krijthe zal het wennen zijn. Vogelzang stond namelijk bekend als een enorm harde werker met hart voor de zaak, volgens werkgever Bennie Krijthe. Gelukkig voor hen zit Vogelzangs zoon Otto ook bij het schilderbedrijf. “Ook al 25 jaar. Vorig jaar hadden we nog een feestje. Voor het 25-jarig jubileum van Otto en het laatste jaar van Karst. Best bijzonder, of niet dan?”