Wethouder Kor Berghuis opent jarig zwembad met bommetje

0
231
Leens zwembad 50 jaar-5

LEENS – Waar Zwembad de Marne vijftig jaar geleden nog geopend werd door een burgemeester in een statig zwart pak met zware ambtsketting, deed wethouder Kor Berghuis dat zaterdag in een zwartwit geruite zwembroek. Nadat hij de vlag, die speciaal voor het jubileum gemaakt is, gehesen had, deed -ie een bommetje, te midden van de ruim 100 glunderende genodigden die bestonden uit vrijwilligers, de vaste groep ochtendzwemmers, personeel en het bestuur. Het jubileum werd vervolgens uitbundig gevierd, volgens Mieke Knol van het secretariaat van het zwembad. “Alle lof voor het personeel. Echt, wát een toporganisatie. Ze hadden oude foto’s opgescharreld uit 1965 van de opening destijds. Vrouwen in Pied de poule-pakjes met kousen en hoedjes. En het programma was overvol. De playbackshow, kindervoorstelling, het sumoworstelen, het was -ondanks de plensbuien tussendoor- allemaal een heel groot succes.”