Zwembad de Woldzoom viert twee jubilea

0
888
jubileum zwembad de Woldzoom

DOEZUM/GROOTEGAST – Zwembad de Woldzoom stond de laatste week van de schoolvakantie in het teken van de Zwemvierdaagse. Deze zwemvierdaagse werd voor de 40e keer georganiseerd en aangezien dit jubileum ook nog eens samenviel met het 40e jubileum van het zwembad zelf werd er flink uitgepakt afgelopen week.

Op maandag wachtte bezoekers een spectaculaire opening van de week met medewerking van een op een flyboard vliegende man van Sky Watersports uit Leek. Bij het ondiepe bad stond de gehele week een glijbaan, waar vooral de jeugd grondig gebruik van heeft gemaakt. Daarnaast was er een klimmuur, kon men boten bouwen en later er mee varen tijdens een wedstrijd in het ondiepe bad. Twee dagen werd het bad opgevrolijkt door de muziek van DM Music. De laatste dag kon de jeugd graffiti spuiten en er was een hobby en curiosa markt. De gehele week was er ook de prikloterij. Ook dit jaar kon men hele mooie prijzen winnen. De lootjes konden met naam worden ingeleverd. Op donderdagavond werd er door vrijwilliger Janneke Dijkstra een lootje uit de bak getrokken en de gelukkige winnaar van het gezinsabonnement 2015 was de familie Jagersma uit Grootegast.

Op vrijdag waren de baantjes gezwommen en de festiviteiten weer achter de rug. De vrijwilligers, die de hele week hard hebben gewerkt om alles in goede banen te leiden, konden toen ook even zelf genieten. Tijdens een heuse reünie ontmoetten (oud)personeelsleden, (oud)bestuursleden en (oud)vrijwilligers elkaar. En net als de rest van de week en de veertig jaar die alweer achter het zwembad liggen, was het weer hartstikke gezellig bij De Woldzoom.