Een kwart eeuw Pijlkruid gevierd met opritverkoop

0
231
zuidhorn straatfeest pijlkruid

ZUIDHORN – De Zuidhornse straat Pijlkruid bestaat 25 jaar. Dat werd afgelopen zaterdag gevierd met een opritverkoop onder de bewoners van de straat. En dat werd, zoals verwacht een heel gezellig feest. Heel veel spulletjes vonden nieuwe eigenaren en kinderen vermaakten zich uitstekend op de rug van een shetlander en op het enorme luchtkussen.

In het najaar van 1990 werd de Pijlkruid bewoond op 17 nieuwe adressen in nieuwe huizen.

Sindsdien kent de Pijlkruid een vaste kern aan bewoners, maar zijn ook aardig wat mensen verhuisd naar elders of binnen het dorp, waaronder nogal wat kinderen die hier opgroeiden. De huidige bewoners, zeker die van het eerste uur, kennen elkaar redelijk goed en gaan in harmonie met elkaar om. Lief en leed werd en wordt met elkaar gedeeld. De speeltuin is nog steeds een trekpleister voor ontmoetingen voor kinderen en ouders.