Laurens Mos

0
291
Laurens Mos

Wandelen door het unieke cultuurhistorische landschap van Middag Humsterland. Dat kan op zaterdag 5 september. Dan organiseert de stichting Oranje Run namelijk een Dorpentocht. De wandeling leidt deelnemers langs diverse mooie dorpen en andere markante plaatsen in het landschap. De route gaat zowel over verharde als onverharde wegen met prachtige uitzichten over het Reitdiep en Aduarderdiep. Het hoofddoel van de wandeling is, even als alle andere activiteiten die Oranje Run organiseert, mensen in beweging krijgen, zegt voorzitter Laurens Mos. De stichting organiseert onder andere de Koningsspelen, de Oranje Run, de Avondwandel4daagse, vogelwandeltochten en het wandelproject ‘Van Dorp tot Dorp.’ “Bewegen is zó goed voor je lijf en gezondheid. Dat was ook de insteek bij de oprichting van onze stichting: sportieve activiteiten organiseren met een sociaal karakter. In februari dit jaar zijn we gestart met het wandelproject ‘Van Dorp tot Dorp’, bedoeld voor 55 plussers die binnen 12 weken hun algemene conditie willen verbeteren. De Dorpentocht door middag Humsterland is voor iedereen die het leuk lijkt om door het oude landschap te lopen. In feite loop je over de oude zeebodem. Je ziet de oude stromen terum in de sloten die door de landerijen lopen. Ook vind je veel dijken van vroeger. Echt een uniek stuk historisch landschap.” De uitgezette route is ruim voorzien van picknick- en rustplaatsen. De twintig kilometer lange tocht start bij dorpshuis ‘het Schleurholtshuus’ aan de Nieuwestreek 33 in Ezinge, waar ook gefinisht zal worden. Inschrijving en start is van 10.00 tot 11.00 uur. Tot 17:00 kan er gefinisht worden. De kosten voor deelname zijn 5,00 euro, inclusief een consumptie te besteden in het dorpshuis het Schleurholtshuus. Wandelaars die al meededen aan het van Dorp tot Dorp-project mogen gratis meelopen. Aanmelden kan via de site van www.oranjerun.nl of ter plaatse.