Nieuwe bestelbus voor Voedselbank Westerkwartier

0
370
Doezum Bosklopper Nieuwe bus voedselbank

DOEZUM- Voedselbank Westerkwartier heeft een nieuwe bestelbus gekregen van Rotary Groningen-West. Op woensdag 19 augustus nam de Voedselbank de bus officieel in ontvangst bij Garage Bosklopper in Doezum. Voorzitter van de Voedselbank, Jan Oomkes is erg blij met de nieuwe bus. “We hadden een oude auto maar die kwam niet meer door de APK.”

Een nieuwe zwarte bestelbus glanst in de zon op het terrein van Garage Bosklopper in Doezum. Voor de bus vindt de officiële sleuteloverdracht plaats. Hierbij is ook burgemeester Kor Dijkstra aanwezig. Gerard Grommers van Rotary Groningen-West vertelt waarom de Rotary de Voedselbank Westerkwartier als goed doel heeft uitgekozen. “ In verband met het tienjarig bestaan van de Rotary besloten we om twee doelen uit te kiezen. Het moet over mensen gaan en het moet in de regio zijn. We kozen voor de Schutse bij Vredewold in Leek en voor de Voedselbank.”

Het geld voor de bus is afkomstig van de inschrijfgelden, sponsoren en donateurs van de Leekstermeer Wandeltocht die Rotary Groningen-West elk jaar organiseert. Het geld is op 23 juni symbolisch als cheque overhandigd aan de Voedselbank. “We wilden dat eigenlijk wel wereldkundig maken maar de Rotaryclub wilde dat pas als we het geld hadden besteed. Nou, dat is dit moment,” glimlacht Oomkes, de voorzitter van de Voedselbank.