Albert Nieuwenhuis kijkt uit nieuw seizoen met Aduard 2000

0
1102
Aduard VV Aduard 2000

“Dit is een hele sterke competitie”

ADUARD – Voor de volgers van Aduard 2000 is het even wennen geblazen. De selectie van trainer Rob Vliek ondergaat een lichte metamorfose met het vertrek van Danny Baarda en de komst van verschillende spelers van Oranje Nassau uit Groningen. Voorstopper Albert Nieuwenhuis is echter een bekend gezicht. Hij denkt dat zijn club een pittig seizoen tegemoet gaat in de derde klasse.

En dat betekent dat de tijden zijn veranderd aan de Van Barneveldweg. De paarswitte combinatie speelde diverse jaren op rij in de tweede klasse, een mooi hoogtepunt in de geschiedenis van de club. Na de degradatie naar de derde klasse moet de club bouwen aan een nieuwe topploeg. Vorig seizoen eindigde het team nog keurig in de middenmoot, dit seizoen moet het aan de bak. Want met tegenstanders als Pelikaan S, Appingedam, fusieclub HFC 15 en Lycurgus is de derde klasse C bepaald geen gemakkelijke klasse. “Dit is een hele sterke competitie”, weet Albert Nieuwenhuis. “Voor onszelf is het afwachten hoe we ervoor staan. Handhaving in de derde klasse is prima. Meedoen om een periodetitel zou heel mooi zijn, maar ik denk dat dat lastig gaat worden.”

Het realisme viert dus hoogtij in Aduard. Bang zijn ze in elk geval niet. Nieuwenhuis kijkt ernaar uit om tegen spitsen als Freddy de Grooth van Pelikaan S te spelen. “Pelikaan S is toch wel dé titelkandidaat, gevolgd door Appingedam en Glimmen”, vindt hij. “Wanneer we tegen deze ploegen spelen moeten we ervoor zorgen dat we als collectief goed staan. Ik ben er niet bang voor, als we achterin de boel maar dichthouden. Spelen tegen Freddy de Grooth, dat worden ongetwijfeld leuke duels. Hij is niet super beweeglijk, we moeten zorgen dat we de ballijn richting hem afdekken en wanneer hij wel aan de bal komt moet je ervoor zorgen dat hij jou niet gebruikt als draaicirkel. Gebeurt dat wél, dan is hij levensgevaarlijk”, lacht Nieuwenhuis.

Het is duidelijk, de voorstopper bereidt zich goed voor op het seizoen. Hij is benieuwd waar Aduard 2000 staat. “Een aantal sterke jongens zijn gestopt of vertrokken naar andere clubs. Het is afwachten hoe we met de nieuwe jongens van Oranje Nassau presteren. Ik vind dat de competitie echt sterk is. Ik denk dat we met een plekje in de middenmoot heel tevreden mogen zijn”, besluit de verdediger zijn relaas.