‘Bij de eerste zege krijgen we een tsunami op het dorpsplein’

0
181
Gezienus Oosterhuis VV Zeester

Oosterhuis met optimisme naar tweede seizoen Zeester

ZOUTKAMP – Zeester was vorig seizoen het lachertje van het amateurvoetbal. Zeester verloor 19 van de 22 wedstrijden en eindigde stijf onderaan. En de Zoutkamper keeper moest liefst 117 keer vissen. Nu vinden ze vissen heel leuk in Zoutkamp, maar niet met voetballen. Trainer Gezinus Oosterhuis stapte in het avontuur Zeester en was niet benijden. Maar volgens Oosterhuis gaat het tij keren.

“Ja, het kan alleen maar beter. Het ziet er ook al beter uit. Vorig seizoen hadden we in het begin niet eens tenues en ook geen ballen. En de jongens trainden in hun eigen winterjas. Voor een trainer die van uitstraling houdt was dat heel frustrerend. En dat geldt natuurlijk ook voor de slechte resultaten. Van uitslagen als 14-1 of als je na een kwartier al met 4-0 achter staat, daar word je niet vrolijk van. Maar ik wist waar ik aan begon. De sfeer is wel fantastisch gebleven. Het is zo’n warme club. Na elke thuiswedstrijd krijgen we verse haring uit zee. Ik wilde niet zo’n afscheid. Dat was mij te goedkoop.”

“Zoals gezegd: het ziet er beter uit. Neem Stephan Knol, Marco Dijkstra, Martijn Wieringa en Vince van der Veen, deze vier jongens wilden vorig jaar eerst het seizoen afmaken in Ulrum. En nu zijn ze terug op het oude nest. Het zijn goede spelers. Er zijn dan wel twee weggegaan (Tieme de Jong en Rick Tolsma), maar we zijn er kwalitatief op vooruit gegaan. Nu moet je niet denken dat we meteen een prijs pakken, daarvoor loop ik te lang mee. Dat is veel te hoog gegrepen. Het is in ieder geval een leukere klasse dan vorig seizoen. Toen speelde je op een kunstgras in stad voor 0,0 publiek. Daarom hebben we een andere klasse aangevraagd. In de Friese hoek leeft het veel meer. Sommige tegenstanders als Noordbergum en Jistrum liggen in de buurt, daar kan ik op de fiets heen. Wat ook leuk is, het weerzien met mijn oude club Haulerwijk. En dat we tegen ‘Ulrum’ (VVSV’09, red.) moeten, dat is natuurlijk heel speciaal. In de voorbereiding hebben we een toernooi gehad in Winschoten. Nou ja, toernooi, vier wedstrijden tegen dezelfde club. En in de beker waren we ingedeeld bij derde en vierde klassers. De KNVB schatte ons kennelijk hoog in, ha. Het aantal doelpunten tegen dit seizoen? Nou, ik houd het op 75, dan kan het alleen maar meevallen. Ik wil op het werk wel een keer kunnen zeggen dat we gewonnen hebben. De eerste overwinning, daar snakken ze hier naar. Wat, wanneer eerste zege een feit is krijgen we een tsunami op het dorpsplein.”