Carel Woudt

0
221
Aduard mmh Carel Woudt_

“Ik ben trotse voorzitter van de Aduarder Tennisclub. In 2012 hebben we ons 100-jarig bestaan gevierd. Op dit moment hebben we ongeveer 140 leden waarvan er 15 leden behoorlijk wat extra taken op zich nemen binnen de club. Daar prijzen we ons erg gelukkig mee. Want zonder vrijwilligers ben je als vereniging helemaal nergens. Wanneer er iets gedaan moet worden vragen we dat altijd persoonlijk. Zo van: dit of dat moet even gebeuren, is dat wat voor jou? Nooit via een onpersoonlijk mailtje. En dat werkt. Misschien lijkt het wat weinig, 15 vrijwilligers. Maar ik kwam laatst bij een tennisvereniging waar de voorzitter álles deed. Reparaties, onderhoud, schoonmaakwerk. Zo kan het ook hè? Van de 140 leden spelen er 80 competitie. Dat is uitzonderlijk veel. Het is iedere keer weer een heel gepuzzel voor de competitieleider want we hebben maar drie banen. Gelukkig mogen we ook gebruik maken van de baan van tennisclub Oldehove. Met hen werken we heel nauw samen. Zij zijn een heel kleine vereniging. Daarom mogen al hun leden meedoen met onze competitie en wij mogen de banen van Oldehove gebruiken. Als alles meezit krijgen we in Aduard binnenkort nieuwe banen. Misschien al eind dit jaar of begin 2016. De gemeenteraad heeft haar goedkeuring gegeven voor drie nieuwe. De ondergrond gaat eraf en het hekwerk wordt vernieuwd. Het zullen dezelfde banen worden als die van Zuidhorn en Grijpskerk. Daar is de gemeente erg tevreden over, heb ik begrepen. Wat ook geweldig is, is onze actieve jeugdcommissie. Zij betrekken de oudere jeugd bij de organisatie van toernooien. Het bitterballentoernooi is daar een mooi voorbeeld van. Ook de jeugd van Oldehove is uitgenodigd. Of uitgenodigd is eigenlijk niet het goede woord. Dat doen we sinds een paar jaar niet meer. We verwachten dat iedereen die lid is van de club, komt. Kun je niet, moet je je afmelden. Weet je hoeveel bitterballen er tijdens het toernooi doorheen zijn gegaan? 1500! Best veel toch? Afgelopen weekend is het dubbel- en mixtoernooi gestart waarvan aanstaande zaterdag de finalewedstrijden gespeeld worden. En die sluitend we uiteraard af met een leuk feest. Lekker eten, een bandje. Ja, we zijn een heel gezellig clubje! Dus wie ook wil tennissen: kom maar op. We kunnen nog wel wat nieuwe leden gebruiken!”