‘De goederenstroom wisselt voortdurend. Zo blijf je nieuwsgierig’

0
194
Grootegast bundelshop Nienke Mollema

De Bundelshop in Grootegast op 2 september open

GROOTEGAST- Na een heel succesvol jaar en een vakantie van 2 maanden gaat –ie 2 september weer open: de Bundelshop in Grootegast. De winkel waar verschillende ondernemers en particulieren hun spullen verkopen, bleek een schot in de roos. Onderneemster én pr-dame Nienke Mollema namens de Bundelshop heeft er weer zin in. Zij stopte enkele jaren geleden acuut met haar baan in de zorg. Klaar met alle veranderende regelgeving. Ze ging de markt op met textielfournituren. Sindsdien heeft ze de smaak van het ondernemen helemaal te pakken. Vanuit de Bundelshop verkoopt ze brei- en naaispullen, klosjes garen en ritsen.

De Bundelshop staat voor bundeling van krachten, legt Nienke uit. “Iedereen kan een unit of een kast huren in de winkel. Een unit, een hoek van drie bij drie meter, kost 120 euro per maand en een kast met vier planken van een meter bij anderhalf kost 25 euro. En je hoeft er niet zelf aanwezig te zijn hè? Er staat een vrijwilliger achter de kassa. Iedere ondernemer heeft zijn eigen nummer die ook met stickertjes op de spullen staan. Accountantskantoor Hoeksema uit Grootegast handelt de financiële zaken af. Weet je wat het leuke is van dit concept? Je hebt voortdurend een wisselende goederenstroom. Zo blijf je nieuwsgierig”, volgens Nienke die ondertussen de deur van de zaak tegenover het gemeentehuis openzwaait. Er is inderdaad van alles te koop in de Bundelshop. Van ‘boeketjes’ met snoep en kadootjes, gympen, bosjes wol tot antieke theekopjes en spiegels. Nienke wil haar unit nog even mooi inrichten voor de zaak op woensdag 2 september weer opengaat. Ze weet nog precies hoe ze erbij kwam om textielfournituren te verkopen. “Vanuit onvrede ben ik gestopt met mijn baan in de zorg. Ik ben zo uit een werkoverleg gestapt. Zei: ‘jongens, ik ga weg. En kom niet meer terug.’ Ik was gesterkt door een artikel dat ik die week gelezen had. Je krijgt pas spijt als je iets níet gedaan hebt, was de strekking van het verhaal. Toen zei iemand tegen me: waarom ga je geen brei- en naaibenodigdheden verkopen? De Hema is er groot mee geworden. Nou, en zo is het gegaan. Dwars tegen de stroom van de recessie in, ging ik samen met mijn man Trienko de markt op. Dat doe ik inmiddels niet meer omdat ik hier mijn plekje gevonden heb.” De Bundelshop is iedere dag, met uitzondering van zondag, open; dinsdag van 13:00 tot 17:00, woensdag van 10:00 tot 17:00, donderdag van 13:00 tot 17:00, vrijdag van 9:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00. “Woensdag starten we voor het eerst met het hobbycafé. Iedereen die het leuk vindt mag tussen 10 en 12 z’n hobbyspullen meenemen om samen met elkaar gezellig aan iets te werken. Kletsen, ideeën uitwisselen, alles mag. Dat is ook een vorm van bundelen.” Nieuwsgierig of interesse in een unit of kast? Even een belletje naar Nienke Mollema: 06-30930153