‘Deze mengeling biedt wel perspectief’

0
2523
Jaap van der Ploeg VVSV'09

Perfecte samenwerking met trainer Van der Ploeg

ULRUM – Van vijfde klasser VVSV’09 hoeven we het komend seizoen niet veel te verwachten, zou je in eerste instantie denken, gezien de totale renovatie van de selectie. Leider Henk Pruim houdt zich op de vlakte (“geen idee wat we kunnen verwachten”), maar is dan toch ook licht optimistisch: “deze mengeling van jong en oud biedt perspectief”.

De selectie van ‘Vol Vertrouwen Samen Verder’, in 2009 tot stand gekomen, is helemaal veranderd. Vier spelers zijn teruggegaan naar Zeester. Maar het gemis van deze krachten wordt opgevangen door een mix van jong en oud. Zo zijn oude strijders Harm ‘Escobar’ Klaver (33) en Jaap Bremer (34) – uit het tweede elftal- weer bereid gevonden het vlaggenschip te versterken. En dan is er de aanstormende jeugd: Wilfred Kooi, Nick ‘El Ghazi’ Buiting en Michel Veldman, afkomstig uit de B-junioren. Een mix in leeftijden, zo is de jongste spelers 16 jaar. Pruim: “Het is voor de jonge spelers natuurlijk een hele omschakeling naar de senioren, maar ze zijn goed opgevangen door de oudere spelers. Ik zie in deze mengeling (de gemiddelde leeftijd is 24,4 jaar precies, red.)- wel perspectief. We zijn nu enkele weken bezig en hebben twee oefenwedstrijden achter de rug. De eerste partij verloren we van OKVC, maar de tweede wonnen we van Kloosterburen. En in de beker stonden we met 2-0 achter tegen Velocitas maar wonnen met 3-2”. Dan de competitie. “We hebben voor de Groninger klasse aangevraagd, maar zijn door de bond de Friese kant ‘opgedrukt’. En zo zou Zeester eerst niet in deze klasse.” Dat belooft wat: VVSV’09-Zeester, dat pas op 12 december op het programma staat. Allereerst in thuishaven de Kley. “Dat zien we dan wel weer”, zegt Pruim over dit uiterst pikante treffen. Pruim kijkt verder. “We moeten ook Friesland in. Dan is het afwachten wat je daar tegenkomt”, zegt Pruim die al 25 jaar leider is in Ulrum en de samenwerking met trainer Jaap van der Ploeg ‘perfect’ noemt. “Die Friese ploegen zijn fysiek sterker dan wij, maar onze kracht is het voetballen en dat we ‘van alles wat’ kunnen”. En met de positieve invloed van de technische staf (de andere leider is Sicco van der Wijk) kan het best wat worden met de fraai gekleurde kobaltblauwen VVSV’09.