DJ’s Kevin Postma & Thomas Froentjes verbreken radiorecord

0
317
Doezum 100 uur radiomaken DOP-3

DOP maakt 100 uur radio en haalt € 3125 op

DOEZUM – Wat begon met een geintje, werd afgelopen week werkelijkheid. Doezumers Kevin Postma en Thomas Froentjes wisten het te presteren om vrijwel non-stop 100 uur radio te maken. De twee jongelingen uit het dorp zijn daarmee niet alleen de besten van de wereld, ook haalden ze met hun actie ruim 3000 euro op om een boete van de Oudjaarsploeg te betalen.

Als op de klok ruim 84 uur staat, weten de mannen het al: dit record gaat gehaald worden. Terwijl Kevin schor een paar plaatjes aan- en afkondigt, sprint Thomas richting de badkamer: tijd voor een verfrissende douche. De mannen hebben er dan al een paar nachten zonder slaap op zitten. Hoe dat voelt? “Ja, brak,” reageert Postma rustig. Met name de nachtelijk uren tussen 5 en 7 zijn ‘killing’ voor de mannen. Met het opkomen van de zon, breken ze iedere nacht weer door hun slaap heen.

Aan de zijkant staan een aantal trouwe supporters en een team, dat het duo in de gaten houden. Kevins vriendin Paulien Jongsma houdt samen met Janko Kuipers precies bij wat er op het podium gebeurd. “We houden zelfs in de gaten of ze wel genoeg drinken,” vertelt Jongsma. Tweemaal per dag worden de jongens ook nog eens onderzocht door een doktersassistent. Voor alle aanwezigen is het van belang dat het project slaagt. “De opbrengst valt ons nog niet tegen,” vertelt Kuipers. “Voor ons was het heel belangrijk dat het dorp erachter staat. Anders denk je ook: moeten we wel verder gaan?”

Wat de mannen op het podium opbreekt is gek genoeg het slapen zelf. “Als je even je ogen dicht doet, zit je meteen in je remslaap. Als je dan weer wakker wordt, voel je je echt niet lekker,” vertelt Postma. Op de computer laat hij zien hoe precies bijgehouden wordt welke nummers gedraaid zijn: iets wat van groot belang is om het record te kunnen krijgen. “We hebben alles gefilmd en al die banden sturen we straks samen met de logboeken op en pas als ze gecheckt zijn weten we of we officieel het record hebben.” Ondertussen Jongsma haar vriendje in de gaten. “Kevin, wel die platen afkondigen! Anders telt het straks niet,” roept ze. Postma lacht en kondigt snel drie platen af.

Ruim vijftien uur later klinkt het eindsignaal. Na een paar laatste woorden, die overigens bijzonder schor klinken, nemen de mannen afscheid. Tijd voor een welverdiende slaap. In café De Steven wordt nog doorgefeest. Eigenlijk niemand had daar verwacht dat het duo het zou halen. Omdat het bedrag voor 95% bij elkaar gehaald is, besluit Bandenservice Froentjes uit Grootegast het resterende deel te betalen. Niet een heel opvallende partij: het bedrijf is namelijk van Thomas’ vader.