‘Eén plaatsje hoger, meer hoeven we niet te doen’

0
2916
Kloosterburen Willem Pettinga VV Kloosterburen-1

Trainer Willem Pettinga VV Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Het vlaggenschip van VV Kloosterburen strandde vorig seizoen in het zicht van de haven op de tweede plaats, achter het ongenaakbare SVZ. De vijfde klasser doet een nieuwe poging om uit de kelder van het amateurvoetbal weg te komen, waaruit het twee seizoenen terechtkwam.

“We hoeven niet veel doen, een plaatsje hoger eindigen dan vorig jaar”, houdt trainer Willem Pettinga het simpel. Maar dan draait Pettinga de boel om. Zoals gebruikelijk wordt gevraagd naar de doelstelling. “Maar ik hoef niet te spelen. Het zijn de jongens die het moeten doen; zij moeten er staan. Natuurlijk willen we kampioen worden. Iedereen zegt dat. Niemand degradeert, wordt ook geroepen. Er zijn twee periodes te verdienen.’” Was getekend Willem Pettinga, die aan zijn negende seizoen begint bij de kloosterboeren, een zeldzaam lange zit bij dezelfde vereniging. Geen verkeerde keuze aan het immer gezellige en knusse sportpark Westerklooster. VV Kloosterburen mag het opnieuw proberen in de vijfde klasse D. Ik zie het teruggekeerde VVK, SV Bedum en FVV (“je weet het nooit met hun spelerswisselingen”) als kanshebbers. We moeten wel met de eerste vier mee kunnen doen. Ik ben hier nu negen jaar trainer en we deden op de training altijd alles met de bal. Maar in de vijfde klasse is het meer hollen en stilstaan. Met een goede conditie kom je toch verder. Verder verander ik niet veel. Alles valt en staat met blessures. En dat kunnen we als klein clubje moeilijk opvangen. De selectie is vrijwel intact gebleven. Peter Reitsma loopt stage in België. Op hem kunnen we niet iedere week een beroep doen en vormt een aderlating. Daar staat tegenover dat Joost Gerdes, afkomstig van Hunsingo, terug is op het oude nest.” Pettinga noemt hem een aanwinst. “Ik weet nog niet op welke positie hij gaat spelen. Daarnaast krijgt doelman Sander Adema uit het tweede elftal een kans, dit met het oog op de toekomst. “De sfeer is uitstekend”, kijkt Pettinga optimistisch naar het nieuwe seizoen. Om nog eens de doelstelling te benadrukken. “Nog één plaatsje hoger”. Om eraan toe te voegen: “Het moet maar weer een keer.”