Goed seizoen moet vervolg krijgen bij vv Eenrum

0
267
Eenrum Voetbal bijlage vv Eenrum

Voorzitter Jannes de Vries hoopt op handhaving

EENRUM – Na een prima seizoen waarin het vlaggenschip van vv Eenrum zevende werd in de vierde klasse, maakt de ploeg zich op voor een nieuw seizoen op dit niveau. Volgens voorzitter Jannes de Vries een sterkere klasse dan vorig jaar. Het eerste team moet dan ook aan de bak om handhaving te realiseren.

“We zijn redelijk content over vorig seizoen”, aldus de preses. “Het was een seizoen met pieken en dalen, uiteraard, maar een zevende plek en handhaving stemt ons tevreden.” Na de promotie van de vijfde naar de vierde klasse mag Eenrum het dus opnieuw op dit niveau gaan proberen. Wel met enkele wijzigingen in de selectie, want met het vertrek van Björn Schutter naar SC Loppersum en Merlijn Harsema naar vv Groningen en het stoppen van Ron Hammenga en Bram Musters gaat er redelijk wat kwaliteit verloren. Daartegenover staat de komst van Dennis Tromp van Rood Zwart Baflo en de doorstroom van enkele spelers uit de eigen jeugdopleiding. “Komend seizoen hebben we geen A- en B-junioren”, stelt De Vries. “Wel gaan we met vier herenteams de competitie in, waarvan het huidige derde het vierde wordt en enkele talenten mee mogen trainen met de selectie. We hebben wel wat kwaliteit verloren, maar over het algemeen beschouwd moeten we een ploeg hebben zich kan handhaven.”

De Vries, die aan zijn derde seizoen als voorzitter begint, ziet de toekomst van de club dan ook zonnig in. Sinds enkele maanden is hij met de andere voorzitters van de voetbalverenigingen in De Marne in gesprek over de toekomst. “We hebben geconstateerd dat we grote moeite hebben om voetballers in de leeftijdsgroep van achttien, negentien jaar vast te houden. In het voorzittersoverleg met mijn collega’s in de gemeente De Marne is dit probleem vaker naar voren gekomen. Wat we nu doen is het opzetten van een initiatief om het kader van de verenigingen te versterken door een gezamenlijke opleiding voor het kader van deze verenigingen te organiseren. Dat gebeurt in nauwe samenspraak met de KNVB.”

Kortom, in Eenrum wordt stilgestaan bij de toekomst. Terugkomend op het eerste elftal verwacht de voorzitter een lastig seizoen. “Mijn inschatting is dat deze poule zwaarder is dan de klasse van voorgaande jaren. We zullen aan de bak moeten om ons te handhaven. Veel ploegen kennen we niet, zoals Alteveer, Westerwolde en Pekelder Boys. Maar dat maakt het ook wel weer leuk, nieuwe plekken en nieuwe teams om tegen te spelen.”