KanaalPop heeft stevige basis gelegd voor toekomst

0
164
zuidhorn kanaalpop thomas berge 1

Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-6Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-13Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-15Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-17Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-29Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-30Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-3ZUIDHORN – Aan de oevers van het Van Starkenborghkanaal in Zuidhorn was het Zuidhorn Kanaalpop zaterdag-23afgelopen vrijdagavond en zaterdag goed toeven. Met KanaalPop nieuwe stijl heeft het Westerkwartier nog altijd een evenement van formaat, gezien de namen die de organisatie wist aan te trekken.

Met Vinzzent, bekend van de Kurt Darren-cover Dromendans en het fenomeen Thomas Berge boeide KanaalPop tijdens de Hollandse avond. Iets wat gewaardeerd werd, zo bleek door de opkomst van meer dan duizend bezoekers. Mede-organisator Alfred Voogd is tevreden. “Het is een heel groot succes geweest”, laat de Radio NL DJ weten. “We hebben meer bezoekers getrokken dan ooit en dat is heel bijzonder. In korte tijd zijn er toch wel wat veranderingen geweest. Er is entree gevraagd en het is altijd de vraag hoe het publiek daarop reageert.”

Heel goed dus, want ook de zaterdagavond was het festivalterrein de ‘place to be’. De formatie Diss Nie Okay heeft er honderden fans in Zuidhorn bij, want de reacties waren lyrisch op het optreden. Wederom passeerden duizenden mensen de entreepoortjes. “Er ligt een mooie basis voor de toekomst”, aldus Voogd. “De nieuwe opzet werkt zeker en het is haast definitief dat KanaalPop volgend jaar weer doorgaat. Financieel is het goed gegaan. Op de achtergrond is SWgZ verantwoordelijk en dat is alleen maar goed. We zijn erg blij met hun hulp.”

Met andere woorden, KanaalPop gaat volgens verwachting een bloeiende toekomst tegemoet.