Tasmaanse prijswinnaar Art Prize in voetsporen Abel Tasman

0
172

GROOTEGAST – Afgelopen dinsdag is de 18-jarige Molly Marquis uit Tasmanië door burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast ontvangen op het gemeentehuis. Dit deed hij samen met de leden van de Abel Tasman Art Prize en de winnaar van de vorige editie. Het was de start van een drieweekse kennismaking met het Westerkwartier en de rest van Nederland.

Molly is in Tasmanië gekozen als winnares van de laatste editie van de kunstwedstrijd. Haar zelfontworpen, drie dimensionaal lichtproject werd door de vakjury als beste beoordeeld. De prijs is een drieweeks verblijf in de geboorteregio van Abel Tasman. Molly verblijft eerst bij een gastgezin in Zuidhorn en verhuist daarna naar een gastgezin in Marum. Onder verantwoordelijkheid van de Abel Tasman Art Prize Werkgroep maakt Molly de komende weken kennis met de Nederlandse cultuur door ondere andere bezienswaardigheden in Groningen, Friesland en de Randstad te bezoeken. Hierbij zal Lutjegast, de geboorteplaats van Abel Tasman, niet worden overgeslagen. Het is voor de zevende keer dat er een jongere uit Tasmanië de Art en Design Prize heeft gewonnen.