‘Verdedigend moet het beter’

0
230
Wim Nube Oldehove

OKVC-trainer Wim Nubbé

OLDEHOVE – De Oldehove Kommerzijl Voetbal Club begint aan het derde seizoen in de vijfde klasse, ‘de kelder’ van het amateurvoetbal. Voor hoofdtrainer Wim Nubé wordt het zijn tweede jaar in het immer rustige, maar fraaie Middag-Humsterland.

Nubé werpt een blik op de vijfde klasse. Van 5d naar 5C. De andere vijfde klasse dus. “Ik vind het niet verkeerd. Het is ook wel eens leuk als er geen Pelikaan S of Amicitia bij zit. Ik heb niet het gevoel dat er dit jaar een echte kampioensploeg bij zit. Ik denk wel dat een club als Drogeham aardig mee gaat doen en dat geldt ook voor Eastermar”. Van zijn eigen elftal weet hij waar de schoen wringt, in de achterhoede. “Verdedigend moet het beter en daar gaan we ook aan werken. De wisselvalligheid moet eruit. Er was een periode vorig jaar dat we constant bij rust op achterstand stonden. Het moet niet zo zijn dat we bij balverlies gelijk afgeslacht worden. De spelers moeten korter op de tegenstander zitten en slimmer worden. Dan kunnen we een redelijk seizoen tegemoet zien. De bedoeling is dat we bovenin mee gaan doen”. Wat het elftal betreft, Jasper Jimmink is er weer bij. “Hij is een jaar geblesseerd geweest . Het is een goede voetballer.”

OKVC zit in een klasse met oneven aantal clubs. Dat betekent dat er een ploeg een weekend vrij is. Uitgerekend zit OKVC in de eerste speelronde in de wachtkamer. Nubé kan dan zijn eerste tegenstander, Kootstertille (12 september), alvast bekijken in de wedstrijd tegen Boornbergum, dat dan weer de volgende opponent is. Nubé kijkt liever verder. “De leukste tegenstanders zijn mijn oude clubje VVSV’09 en het naburige Zeester. Of ik me dan inhoud als we scoren?. Ik juich sowieso niet zo hard. En ik ga ook niet springen of zo bij een doelpunt. Dan moet er heel veel druk op staan. Ik zal applaus geven, meer niet. Ik ben een nuchtere Groninger. Wat ik vind van spelers die niet juichen als ze tegen hun oude clubje spelen? Ze hoeven van mij niet te juichen, maar ook weer niet opvallend rustig”. Nubé heeft een contract voor een seizoen. “In november gaan we kijken hoe de vlag erbij hangt. Om voor meer jaren te tekenen vind ik niet handig”. Terug naar de prognose. “Promoveren, het moet niet. Maar de nacompetitie, dat zou mooi zijn. De nacompetitie is heel speciaal. Dan moet je bij de eerste drie eindigen, We zullen zien of het lukt.”