‘Voorin zie ik problemen’

0
1113
surhuisterveen vv

Hessel Kuipers, assistent-trainer Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – VV Surhuisterveen is na de verrassende degradatie weer terug in de vierde klasse. De oranje-zwarten werden met overmacht kampioen van de vijfde klasse C. Assistent-trainer Hessel Kuipers verwacht een middenmootpositie voor de promovendus. “Bovenin de middenmoot”, doet Kuipers er nog een klein schepje bovenop.

Surhuisterveen is een ambitieuze vereniging. Ambitie had de assistent van André de Vries zelf ook. Om ooit hoofdtrainer te worden. “Ik heb wel de diploma’s voor pupillenvoetbal. Maar ik ben niet zo ‘papierachtig’. Ik moet op het veld staan. Ik vind overigens wel: je kunt wel een goede leraar zijn, maar dat wil niet zeggen dat je dan goed kunt leren”. Het is duidelijk: Hessel Kuipers is een man van de praktijk. “Bovendien ontbreekt voor mij de tijd om de trainerspapieren te halen. Ik ben zelfstandig ondernemer in de bouw, ZZPer. En ik heb ook nog een gezin. Nee, de kinderen voetballen niet, maar zitten op korfbal, dat is overigens ook leuk om te ervaren”. Terug naar zijn functie als assistent van De Vries.” We voelen elkaar goed aan en bespreken ook dingen samen. Ik wil niet alleen met de waterzak lopen. En dat gebeurt ook niet. Ik heb ook inbreng, al blijft Andre hoofdverantwoordelijke. Over de ambities van de club: “Toen Andre de Vries kwam verwachten we een top 5, maar degradeerden we. Dat was een enorme teleurstelling. De prognose voor dit seizoen: middenmoot, maar dan wel bovenin de middenmoot. Voorin komen we tekort. Onze topscorer Leon van Dijk- vorig seizoen goed voor 26 doelpunten- kampt met zijn enkelbanden en is daardoor enkele weken uit de roulatie. Het is dezelfde situatie als met Wilbert Huitema die eerder goalgetter was en naar Harkemase Boys vertrok. Achterin zijn we degelijk- al kampt ook de talentvolle Paul ‘Diesel’ Alma met een blessure- en we hebben ook een goed, creatief middenveld. Wanneer we achterin de boel dichthouden dan zie ik wel perspectief. Het voetballend vermogen is wel in orde, het karakter van de spelers is wat minder”. De selectie van VV Surhuisterveen is vrijwel intact gebleven. Wierd Hamstra is de gelederen komen versterken. De linkermiddenvelder is afkomstig van Twijzel SC. Kuipers kijkt uit naar de klasse, die bol staat van de derby’s. “Ja, dit is een fantastische klasse. Met clubs als Bakkeveen, Harkema en ODV, de club uit Wijnjewoude, vorig seizoen klassegenoot. In de voorbereiding hebben de oranjehemden alvast zelfvertrouwen gekweekt door in de beker TLC uit Leek/Tolbert met 6-1 op te rollen. Surhuisterveen mist dan wel een goalgetter, er zijn ook anderen- Joeri Feenstra en Jorrit Veenstra- die het net kunnen vinden.