“We doen niet mee om de bovenste plaatsen”

0
1471
Grootegast GVB Sjoerd Visser-1

Sjoerd Visser terug bij GVB

GROOTEGAST/DOEZUM – Sjoerd Visser is terug op het oude nest, bij GVB. Het zal weer een zwaar seizoen worden, weet de trainer, die nog vakantie viert in eigen land en midden in de feestweek van Niekerk zit. Ondanks dat wordt er wel getraind.

Waar ben ik aan begonnen moet Visser gedacht hebben. “Ik had net het contract getekend, vervolgens bleek de vaste keeper, Stefan Smit vertrokken. En ik hoorde tevens dat Kim Scheerhoorn teruggaat naar de buren van Fc Grootegast. Tjeerd Smal heeft ook nog eens te kennen gegeven de schoenen aan de wilgen te hangen. En wat komt er allemaal voor terug: niemand”. En dus wordt het weer improviseren voor de zondagclub. Heine Scheerhoorn zou gaan voetballen, maar moet noodgedwongen tussen de palen. Het is niet leuk, maar is niet anders. Ik heb de club steeds gevolgd. Ik zou eigenlijk een jaar niets doen. Vanuit de spelersgroep werd ik gevraagd. Het is toch wel weer een uitdaging. Het aantal spelers waarover Sjoerd Visser kan beschikken is zestien. GVB is ingedeeld in de Vijfde Klasse C. De Westerkwartierders treffen onder meer de club van Terschelling. “Daar zijn we nog nooit geweest. Het is een leuk teamuitje. Bovendien: met Zevenhuizen erbij hebben we een mooie derby. Over de kansen hoeven we niet moeilijk te doen. “De laatste jaren hebben we geen hoge ogen gegooid. We zullen dan ook niet mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Als er een team staat kunnen we leuk meedoen.” GVB speelde vorig seizoen af en toe leuk, maar eindigde op een tiende plaats. De resultaten zijn tot nu toe nog niet om naar huis te schrijven. “We hebben bijvoorbeeld meegedaan aan het toernooi van SVMH. Dat ging niet al te best.” Sjoerd Visser haalt zijn schouders op. Hij ziet wel waar het schip strandt. Druk van degradatie is er in ieder geval niet. En de eerste wedstrijd is tegen streekgenoot Zevenhuizen. GVB heeft niets te verliezen. De druk zal zeker bij het uit de vierde klasse gedegradeerde Zevenhuizen liggen. Daar liggen dus kansen. .