‘We hebben geen echte spits’

0
1587
GSVV actie foto

Jan de Vries, nieuwe leider GSVV

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Dankzij een geweldige eindsprint rekende GSVV vorig seizoen af met het degradatiespook en werd zowaar nog zevende. Handhaving zal ook het komende seizoen prioriteit hebben. Het zal moeten gebeuren met dezelfde trainer, David Kloosterman, vrijwel dezelfde spelers, maar met een nieuwe leider: de 52-jarige Jan de Vries.

“Ik heb achttien jaar in het eerste gespeeld. Maar ik raakte geblesseerd. Ik ben twee keer aan de meniscus geopereerd, waarna ik de schoenen aan de wilgen heb gehangen. Normaal word je dan leider, maar ik wilde verder als scheidsrechter. En toen kwam de vacature van leider vrij. Er was niemand meer. Ik heb wel eerst moeten nadenken. Ik heb een pittige baan en vond het fluiten leuk. Ervaring heb ik niet. Alleen als leider bij de jeugd. Maar goed, voor het technische deel is de trainer voor. Ik ben meer voor de randzaken, de formulieren invullen, enz. Sportief gaat het nog niet crescendo. In de voorbereiding speelden we onder meer 0-0 tegen Drogeham. Maar dat had 6-0 moeten zijn. Probleem is het scorend vermogen. Daar hadden we vorig seizoen ook al last van. Tegen Drogeham kregen we zes opgelegde kansen en ook nog eens twee penalty’s. De oplossing is er niet: we hebben simpelweg geen echte spits. Wat het huidige elftal betreft, er zijn acht nieuwe jongens bijgekomen- de gemiddelde leeftijd werd 23 jaar- ze werden geholpen door oud-eerste elftalspelers, daarom hebben we ons gehandhaafd en zijn zelfs nog zevende geworden. Helaas zijn deze routiniers teruggegaan naar het tweede. De jonge garde moet zich nu bewijzen. De selectie telt slechts vijftien spelers. Er zijn wel A-junioren beschikbaar, maar ze willen nog een jaar door als A-junior. Het zijn potentieel eerste elftalspelers en trainen ook wel mee. Maar het is beter dat ze nog een jaar in de jeugd spelen. Het elftal bestaat uit een mengeling van jongens uit Stroobos en het iets grotere Gerkesklooster. Alleen Bonard de Haan komt van buiten, hij is afkomstig uit Buitenpost”. Over de komende tegenstanders: er zitten veel degradanten uit de derde klasse bij, zoals VIOD en WTOC. VIOD is in mijn ogen kampioenskandidaat. Voor ons als klein clubje zal het moeilijk worden, maar we doen ons best. Vroeger ging je ervoor, je keek uit naar de training en wedstrijden. Tegenwoordig gaat het allemaal makkelijker. Ze gaan tijdens het seizoen op vakantie, enz. De Vries wil er maar mee zeggen: wij steken er veel tijd in, daar moet iets tegenover staan.”