Zestig jaar huwelijksgeluk

0
134
60 jaar huwelijk van vries-hamstra

GROOTEGAST – Het echtpaar Van der Vries- Hamstra was vorige week zestig jaar getrouwd. Het echtpaar kreeg voor dit diamantenhuwelijk bezoek van burgemeester Kor Dijkstra en zijn echtgenote Lies. Piet van der Vries werd geboren op 22 februari 1935 te Groningen en Jantje van der Vries-Hamstra werd geboren op 3 mei 1935 te Oldekerk. De twee trouwden op 24 augustus 1955 in het gemeentehuis te Niekerk (gem Oldekerk). Ze gingen wonen in Oldekerk en zijn later verhuisd naar Briltil, waar piet van der Vries werkzaam was op de melkfabriek. In 1962 is het gezin weer verhuisd naar Oldekerk en in 1963 ging piet aan het werk bij De Fongers in Groningen. Vanaf eind 1969 was hij werkzaam bij De Rivel Surhuisterveen en later had hij zijn eigen Rijwielhuis in Oldekerk, waar menig fiets verkocht en gerepareerd werd en tijdens de wintermaanden schaatsen werden verkocht en geslepen. Jantje heeft jaren lang de lagere school in Oldekerk schoongemaakt en was hulp in de huishouding, maar was vooral een zorgzame moeder voor de 4 kinderen die in hun huwelijk geboren zijn. Inmiddels zijn er 10 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen