Zilver voor wielrenner Jozua van der Roest

0
150
Jozua van der Roest en Wethouder Nederveen

ZUIDHORN- Zuidhorner wielrenner Jozua van der Roest heeft op de Special Olymics in Los Angeles de zilveren plak binnen gesleept. Afgelopen woensdag kwam wethouder Bert Nederveen in het bijzijn van zijn familie en begeleiders, hem persoonlijk feliciteren met zijn fantastische wielrennerprestatie.Dit gebeurde tijdens een feestelijke barbecue bij de Hornerheem in Zuidhorn.

Jozua is met zijn 15 jaar de jongste speler van het toernooi, dat van 25 juli tot en met 2 augustus plaatsvond en waar in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking aan deel hebben genomen. Op de vijf kilometer wegrit heeft de jonge Zuidhorner een zilveren plak gewonnen. Ondanks de moeilijke start wist Jozua toch bij de koploper in de buurt te komen en won hij de zilveren medaille. Een geweldige prestatie waar heel zijn team trots op is. Daarnaast heeft Jozua op de vijf kilometer tijdrit en tien kilometer tijdrit de zesde plek behaald.

Jozua heeft veel indrukken opgedaan en is zeker een ervaring rijker. Ook op zijn school, de Wingerd in Hoogkerk, werd Jozua gehuldigd. Omdat Jozua graag wilde dat al zijn begeleiders aanwezig waren op de barbecue, vond de huldigings-barbecue pas plaats na de zomervakantie. Jozua woont sinds vier jaar bij Stichting de Zijlen in Zuidhorn waar hij van maandag tot en met vrijdag is. Jozua traint ieder weekend met zijn vader als trainer, bij de Stormvogels in Veendam. Voor de maandag tot en met vrijdag is hij nog op zoek naar een fietsmaatje.