Blarenbal is een must na de Struuntocht

0
234
Switch struuntocht

LUTJEGAST – Wie de Struuntocht loopt, heeft de finish gehaald als de dik 25 kilometer erop zitten en Lutjegast weer bereikt is. Máár eigenlijk zit het er dan nog niet op. ’s Avonds om 21.00 uur gaat het Blarenbal los en dat is een múst. Opnieuw is het coverband Switch die ervoor zorgt dat er nog een blaartje bijkomt en de spierpijn even vergeten wordt. “Het is een vast onderdeel van de Struuntochtbeleving”, vertelt ook voorzitter Piet Miedema. “Het Blarenbal is voor iedereen toegankelijk en als je de Struuntocht loopt, hoor je dit ook mee te maken.” Hij spreekt over een heus ‘Niekerk-gevoel’. “Iedereen uit de wijde omgeving wil erbij zijn. Bijna een reünie.” Switch staat weer garant voor lekkere muziek en bekende hits. Ditmaal in de nieuwe samenstelling met zanger Bert. En voor wie het niet ziet zitten zich vanuit de luie stoel thuis toch weer naar Lutjegast te slepen is er ook een uitkomst. “Velen gaan helemaal niet naar huis na de Struuntocht. Ze blijven gezellig hangen op het finishterrein en zijn dan na wat te eten en drinken weer helemaal klaar voor het Blarenbal.”